Ferrari готви премиера на първия си изцяло електрически автомобил през 2025 г.

Ferrari готви премиера на първия си изцяло електрически автомобил през 2025 г.

Ferrari готви премиера на първия си изцяло електрически автомобил през 2025 г.

Италианският производител на спортни автомобили Ferrari изглежда е променил мнението си за електрическите автомобили, пише Блумбърг.

Компанията смята да представи първото си превозно средство, задвижвано изцяло от батерии, през 2025 г., заяви председателят на Борда на директорите на Ferrari. Неговият коментар индикира, че фирмата е променила мнението си за електрификацията след напускането на бившия й главен изпълнителен директор Луис Камилери в края на миналата година.

Камилери, чиято липса на опит в автомобилната индустрия го превърна в противоречив избор за ръководител на една от най-известните автомобилни марки в света, многократно изразяваше съмнение, че Ferrari ще се откаже от двигателите с вътрешно горене.

„Много от нашите клиенти не могат да си представят Ferrari, което е напълно електрическо“, заяви 66-годишният Камилери през 2019 г. Тогава той каза, че Ferrari никога няма да станат компания, която продава само електрически автомобили, и че не вярва тя да достигне 50% производство на електромобили, докато той е жив.

Елкан, който е член на властната династия Аниели, заяви пред инвеститори във вторник, че компанията е ускорила процеса по търсенето на нов главен изпълнителен директор.

„Продължаваме да изпълняваме нашата стратегия за електрификация по изключително дисциплиниран начин. Нашата интерпретация и приложение на тези технологии както в автомобилния спорт, така и при пътните автомобили, е огромна възможност да запознаем новите поколения с уникалността и страстта на Ferrari”, коментира Елкан.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

5 неща, които нарцисистите винаги правят, когато говорят с другите. И как да реагираме
bTV се разделя с Антон Хекимян
Средната заплата в България се е повишила до 1957 лв. през второто тримесечие на годината
Nike запазва короната си като най-ценната марка за облекло в света
Земеделският министър: Проверка показа, че надценката при млечните продукти стига до 70% в магазина
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
Андора забранява купуването на къщи от чужденци
Ръст на цените на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци