Френското правителство иска временно управление в Renault

Френското правителство иска временно управление в Renault

Френската държава, като един от акционерите на автомобилостроителя Renault, ще поиска в компанията да бъде въведено временно управление след ареста на ръководителя й Карлос Гон в Япония. Това заяви днес министърът на финансите Брюно Льо Мер в ефира на радио "Франс енфо", предадоха световните агенции.

Гон в момента не е "в позиция да управлява групата", каза Льо Мер, чието министерство е отговорно за 15-процентовия дял на държавата в Рено.

Необходимо е временно управление. Днес сутринта ще се срещна представителите на държавата в съвета на директорите на Рено, за да ги помоля незабавно да въведат временно управление, посочи той, цитиран от ТАСС.

Съветът на директорите на Рено ще се събере днес, за да обсъди следващите действия след ареста на Гон и предвид планираното му уволняване от Nissan, допълва АП.

От друга страна, няма да искаме формалното отстраняване на г-н Гон от съвета на директорите по много проста причина - нямаме доказателства (срещу него), посочи министърът. Той допълни, че планира да поиска от японските власти информацията, която те са получили от Nissan, "така че да знаем в какво точно е обвинен Гон", предаде ДПА.

Френските власти са започнали проучване на данъчните дела на Гон във Франция, след новините от Япония, но не са открили нарушения, добави Льо Мер.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ