Honda изтегля 500 хил. коли в САЩ и Канада заради проблеми с предпазните колани

Honda изтегля 500 хил. коли  в САЩ и Канада заради проблеми с предпазните колани

Honda изтегля 500 хил. коли в САЩ и Канада заради проблеми с предпазните колани

Honda изтегля половин милион автомобили в САЩ и Канада, тъй като предпазните колани на предните седалки може да не се закопчават правилно, съобщи Асошиейтед прес.

Изтеглянето обхваща някои от най-продаваните модели на японския автомобилен производител, включително 2017 до 2020 CR-V, 2018 и 2019 Accord, 2018 до 2020 Odyssey и 2019 Insight. Включен е и Acura RDX от моделните години 2019 и 2020.

В документи, публикувани от американските регулатори по безопасността от компанията посочват, че повърхностното покритие на канала за ключалката може да се влоши с времето. Бутонът за освобождаване може да се свие срещу канала при по-ниски температури, увеличавайки триенето и спирайки закопчаването на ключалката.

Ако ключалката не се заключи, водачът или пътникът може да не бъдат задържани при катастрофа, което увеличава риска от нараняване.

Honda обаче твърди, че няма съобщения за наранявания, причинени от проблема.

Дилърите на компанията ще сменят бутоните за освобождаване на катарамите на предните предпазни колани или модулите на катарамите, ако е необходимо. Собствениците ще бъдат уведомени с писмо от 17 април, добавя Асошиейтед прес.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ