Крал Фелипе VI даде старт на производството на новия Opel Corsa

Крал Фелипе VI даде старт на производството на новия Opel Corsa

Крал Фелипе VI даде старт на производството на новия Opel Corsa

Шестото поколение на Opel Corsa тръгва на поточната линия на испанския завод на Groupe PSA в Сарагоса. Испанският крал Фелипе VI, председателят на борда на директорите на Groupe PSA Карлос Тавареш и изпълнителният директор на Opel Михаел Лошелер дадоха началото на серийното производство на бестселъра на Opel на церемония със служителите и гости в понеделник.

Новото поколение на пъргавия мъник е още по-модерно, ефективно, динамично и атрактивно от предшествениците си. Corsa е един от най-аеродинамичните автомобили в своя клас и е значително по-лек от предшественика си. Намаляването на теглото е част от технологичното съответствие с цялостното спортно излъчване на дизайна – в най-лекия си вариант Corsa се придържа под границата от 1,000 килограма. В допълнение, тя се задвижва от високоефективни двигатели с нисък разход на гориво и емисии на CO2 по-ниски от тези на предишното поколение.

[[{"fid":"342341","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":3543,"width":5315,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

“Corsa е не само един от най-успешните модели в най-новата история на марката, с продажби от над 14 милиона броя за последните 37 години, но също и постижение в офанзивата за електрификация. От началото на 2020 година, ще произвеждаме също и Corsa-e в Сарагоса. Corsa-e ще е първият електрически Opel “made in Europe”. Това е ясен знак че бъдещето настъпва и завода Сарагоса – и че Opel се движи по пътя към електричеството,” отбелязва изпълнителният директор на Opel Михаел Лошелер.

[[{"fid":"342342","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":4016,"width":6024,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Corsa-e, която се задвижва от електрически мотор с мощност от 100 кВт (136 к.с.) и има пробег с едно зареждане на акумулаторната батерия от 330 километра (по WLTP)1, прави електрическата мобилност достъпна за всеки. Заедно с Grandland X Hybrid4, Corsa-e ще възвести електрическата ера за Opel. Марката със светкавица в логото си ще предлага електрическа версия за всеки модел в гамата си още през 2024 година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ