Скандалът "Гон" няма да раздели семейството Renault, Nissan, Mitsubishi

Скандалът Гон няма да раздели семейството Renault, Nissan, Mitsubishi

Renault, Nissan и Mitsubishi са "изцяло ангажирани" с обединението, в което участват, обявиха компаниите на първата среща в Амстердам на техни високопоставени представители след ареста на архитекта на алианса Карлос Гон, предадоха световните агенции.

В кратко съвместно изявление трите компании посочват, че техните съвети на директорите са потвърдили отново силния си ангажимент към алианса, като се допълва, че обединението е постигнало несравним успех през последните две десетилетия, допълва вестник "Уолстрийт джърнъл".

Изявлението бе направено, след като на 19 ноември бившият председател на съвета на директорите на Nissan Карлос Гон бе арестуван за предполагаеми финансови злоупотреби. Японските автомобилопроизводители Nissan и Mitsubishi освободиха след това Гон от председателското място на съветите си. Renault назначи временен председател, но остави Гон, отправяйки искане за повече информация от Nissan по случая, припомня Асошиейтед прес.

Скандалите около Гон породиха спекулации за проблеми в самия алианс, който обяви, че е продал над 10,6 милиона автомобила в близо 200 страни през 2017 година.

Прокуратурата все още не е обвинила официално Гон, който е в ареста в Токио.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ