Volvo спира производството на коли заради дефицита на микрочипове

Volvo спира производството на коли заради дефицита на микрочипове

Volvo спира производството на коли заради дефицита на микрочипове

Volvo обяви, че временно спира производството на автомобили, поради дефицит на полупроводникови чипове, предаде Ройтерс.

Продукцията ще спре в заводите на компанията в САЩ и Китай. Шведската марка  е собственост на китайската компания Geely Holding.

„Очакваме ситуацията с доставките на части да стане критична през второто тримесечие на годината, затова предприемаме мерки за минимизирането на този ефект над производството ни, като работим непрестанно за да подобрим ситуацията“, се казва в съобщение на Volvo Cars. Компанията добави, че временното преустановяване на производството на автомобили ще бъде в рамките на оставащите дни от месец март.

Само преди месец Volvo официално съобщи, че няма проблеми с доставките на мирочипове, но добави, че съществува голям риск това да се случи до края на първото тримесечие на 2021 г.

Дефицитът на полупроводникови чипове силно понижи производителността на компаниите за автомобили, след като през 2020 г. търсенето на домашна електротехника като телевизори и конзоли за видео игри значително се повиши в глобален мащаб и промени предлагането на чипове.

По-рано този месец производителят на камиони Scania, който е част от групата на Volkswagen, също съобщи, че очаква недостиг на чипове и вероятно ще се наложи да временно да спре с производството на нова продукция. Подобно съобщение направи и AB Volvo, подразделението на компанията, което отговаря за производството на камиони.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ