Банки

Глобяват Citigroup с 400 млн. долара за пропуски при управлението на риска

Глобяват Citigroup с 400 млн. долара за пропуски при управлението на риска

Федералните банкови регулатори на САЩ ще глобят инвестиционната банка Citigroup с 400 млн. долара заради пропуски в управлението на риска и други проблеми с вътрешния надзор, предаде Си Ен Ен.

Службата за регулиране на валутата (OCC) цитира като причина за решението „сериозни и продължителни дефицити както и опасни и несъстоятелни практики“ в управлението на риска в Citigroup.

„OCC предприе тези действия въз основа на продължителния неуспех на Citigroup да установи ефективно управление на риска, програми за контрол на данните и вътрешен надзор“, се казва в изявление на службата.

От Citi съобщиха днес, че са „изцяло ангажирани“ с адресирането на опасенията на регулаторите. Банката обяви, че планира да инвестира повече от 1 млрд. долара тази година за подобряване на управлението на риска и контрола.

Федералният резерв на САЩ дава на борда на директорите на Citigroup 120 дни, за да представят доклад как ще се контролира отговорността на висшите мениджъри за изпълнението на новите планове и как заплащането, което получават изпълнителните директори ще бъде „в съответствие с целите за управление на риска“.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ