Goldman Sachs разби прогнозите на Уолстрийт

Goldman Sachs разби прогнозите на Уолстрийт

Американската инвестиционна банка Goldman Sachs отчете финансови резултати за третото тримесечие, надминаващи значително прогнозите на анализаторите, предаде Си Ен Би Си.

Банката отчете печалба от 14,93 долара на акция, което е ръст от 55% в сравнение със същия период на миналата година. Очакванията бяха за печалба от 10,18 долара на акция, сочат данните на Refinitiv.

Приходите на банката за третото тримесечие са нараснали с 26,25% на годишна база до 13,61 млрд. долара, като прогнозите бяха за приходи от 11,68 млрд. долара.

Приходите от инвестиционното банкиране са се увеличили с 88% на годишна база до 3,7 млрд. долара.

„През третото тримесечие се наблюдават силни оперативни показатели и ускоряване на инвестициите ни в растежа на Goldman Sachs“, коментира главният изпълнителен директор на банката Дейвид Соломон. „Ние обявихме две стратегически придобивания в бизнеса ни за управление на активи и в потребителския ни бизнес, които имат за цел да разширят нашия мащаб и способността ни да постигаме по-висока и трайна възвращаемост“, добави той.

След представянето на финансовия отчет акциите на Goldman поскъпнаха с 2,4% в предборсовата търговия. ОТ началото на годината цената на книжата на банката се е повишила с 49%.

 Goldman е последната от шестте големи американски банки, представила отчете за финансовите си резултати за последното тримесечие. По-рано . JPMorgan Chase, Bank of America, Morgan Stanley, Citigroup и Wells Fargo също надминаха очакванията на анализаторите за печалба и приходи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ