Банки

Големите американски банки тестват способността си да оперират при условия на епидемия от коронавирус

Големите американски банки тестват способността си да оперират при условия на епидемия от коронавирус

Големите американски банки започнаха да тестват мерките си за действия при извънредни обстоятелства. Те правят това заради заплахата от разпространение на новия коронавирус, което може да доведе до санитарна катастрофа, възпрепятстваща голям брой от служителите им да се явят в офисите си, информира АФП.

Информирани източници посочват, че JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Goldman Sachs и Citigroup или с други думи четирите най-големи американски банки, са поискали от стотици свои служители да работят у дома, за да тестват информационните системи и достъпа от разстояние до вътрешните мрежи. Тези институции тестват и убежищата си при извънредни ситуации, допълниха източниците, пожелали анонимност.

Големите американски банки искат да се уверят, че няма да има прекъсване на обслужването, ако се изостри санитарната криза и доведе до възпрепятстване на хиляди техни служители да се явят на работното си място.

Банките освен това изпробват и укритията, за да са сигурни, че те имат същите оперативни възможности като техните традиционни офиси.

Борсовите оператори също се подготвят за различни сценарии. Нюйоркската фондова борса планира да направи тест в събота с клиентите си. "Ако сградите, които се намират на "Уолстрийт" 11 се окажат недостъпни, Нюйоркската фондова борса ще продължи да действа като изцяло електронна платформа", се посочва в съобщение до борсовите посредници, цитирано от БТА.

Борсата Nasdaq, която се намира в самия център на Манхатън, на "Таймс скуеър", заяви, че подготвя планове и е готова да се премести, ако това се окаже необходимо за служителите й.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ