ОББ и СИБАНК с еднакви такси при теглене от банкомати

ОББ и СИБАНК с еднакви такси при теглене от банкомати

ОББ и СИБАНК с еднакви такси при теглене от банкомати

ОББ и СИБАНК уеднаквяват таксите за теглене от ATM устройства като част от общия процес след сделката по сливането за подобряване на условията по продуктите и услугите за клиентите си.

Клиентите на СИБАНК и ОББ вече могат да използват банкомати на която и да е от двете банки, като при теглене на средства от тях дължимата такса ще бъде същата, каквато е и от банкомат на банката, издала картата им. Освен това вече могат да проверяват салдо на банкомати на двете банки при еднакви условия. Така, чрез уеднаквяване на таксите, клиентите получават допълнителни предимства за една от най-честите банкови операции – тегленето на пари от ATM устройство.

Тази стъпка е една от първите към уеднаквяването на условията за техните клиенти, предвид предстоящото им обединяване в новата Обединена българска банка, съобщават финансовите институции

Заедно, ОББ и СИБАНК, имат мрежа от над 850 банкомата в цялата страна. Част от тях имат възможност за вноски на суми по сметка. По-рано тази година СИБАНК направи и друга иновация в сектора, като инсталира първите безконтактни банкомати в България, от които може да се теглят суми чрез безконтактни карти.

Предстоят още нови съвместни услуги на двете банки в полза на техните клиенти, за които банките ще уведомяват поетапно. След придобиването на ОББ от белгийската банково-застрахователна група KBC, което се случи през юни тази година, двете дружества – ОББ и СИБАНК продължават да функционират като две отделни банки, но след юридическото им сливане в началото на 2018 г. те ще предлагат еднакви услуги и продукти на клиентите си под едно име – ОББ.

СИБАНК, ОББ, дъщерните й дружества и ДЗИ стават най-голямата банково-застрахователна група в България, един от основните пазари за КВС Груп. КВС Груп вече е активна и на лизинговия пазар, на пазара на управление на активи и факторинг в България, като предлага на своите клиенти пълния набор от финансови услуги. 

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
Цитат на деня
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Yum! Brands купува над 200 ресторанта на EG Group в Обединеното кралство и Ирландия
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември