Откритието на шефа на Deutsche Bank

Откритието на шефа на Deutsche Bank

Откритието на шефа на Deutsche Bank

Банката е в добро финансово състояние и ще продължи с мерките за намаляването на разходите, за да повиши своята рентабилност. Работата от вкъщи помага за тези резултати. Това заяви на главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Кристиан Зевинг, цитиран от Асошиейтед прес.

На годишното общо събрание на банката, което тази година се проведе онлайн заради пандемията от коронавирус, Зевинг заяви, че компанията е на път да постигне целта си за свиване на годишните разходи до 17 млрд. евро през 2022 г. от 21,5 млрд. евро през миналата година.

Банката няма да изплаща дивиденти, тъй като в момента е в процес на широкообхватно преструктуриране, което цели да елиминира по-рисковите и нерентабилни бизнеси на финансовата институция и да засили фокуса й върху европейския пазар.

Зевинг заяви още, че финансовите резерви на банката надминават регулаторните изисквания и че тя се придържа към финансовите цели, заложени миналата година.

Той добави, че мерките, предприети за оптимизиране на работния процес в условията на пандемия, сред които работата от дистанция и провеждането на видеоконферентни срещи, са открили възможности за намаляване на разходите за офис пространство и пътуване до работа.

„Ако 60% от служителите по цял свят могат да работят далеч от офисите си и да предоставят отлично обслужване на нашите клиенти, тогава е логично да се запитаме: може ли да предоставим на персонала си повече гъвкавост и възможност да работят от дома си? Ако те предпочитат този вариант, имаме ли нужда от толкова много офиси в скъпи сгради в градски центрове?“, каза Заевинг пред акционерите на банката.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ