Банки

TBI Bank разширява пазарни позиции в ЕС, навлиза и в Гърция

TBI Bank разширява пазарни позиции в ЕС, навлиза и в Гърция

TBI Bank добавя още един основен пазар, на който започва започва да предлага финансови услуги наред с България и Румъния. Основаната в България банка е първата, която ще оперира в Гърция след полученото одобрение от Централната банка на страната. С това на практика банката разширява пазарните си позиции в ЕС. 

До момента TBI Bank предлагаше своите финансови продукти на крайни клиенти, както и на малки и средни бизнеси в тези две страни. Също така банката има трансгранични дейности (без физически офиси) на 5 други пазара в ЕС – Германия, Полша, Литва, Дания и Швеция. Като банка от ново поколение и една от най-бързо развиващите се финансови институции в Югоизточна Европа, TBI има широка мрежа от близо 13 000 търговски партньори (онлайн и във физически обекти) и клиентско портфолио от 2 милиона потребители. Години наред TBI е отличавана като една от най-рентабилните и ефективни банки в региона.

Стъпването в Гърция, една от най-бързо развиващите се икономики в ЕС с население от 11 милиона души и с банков сектор, излизащ от дълъг период на преструктуриране на дълга, дава възможност на банката да разшири и допълнително да диверсифицира своята клиентска база.

От началото на 2022 г. клиентите и търговците в Гърция ще могат да се възползват от иновативните и изцяло дигитални решения на TBI. Като първи стъпки, банката ще предложи пълната гама от услуги „Купи сега, плати по-късно“ (BNPL), които помагат на търговците да продават повече, а на потребителите да разпределят разходите за своите покупки удобно във времето. По-късно през 2022 г. за клиентите ще бъдат достъпни допълнителни възможности като традиционни кредити и иновативната NEON карта.

„Стъпването на гръцкия пазар е естествена стъпка за нас, тъй като вече постигаме много успехи с платежните решения за търговци в България и Румъния, с които предлагаме възможности за финансиране на крайните клиенти и увеличаваме продажбите на нашите партньори“, споделя Питър Барон, CEO на TBI. „Като пионери в областта на „Купи сега, плати по-късно“ на текущите пазари, на които оперираме, с разширяването си към Гърция нашата цел е да станем лидер в Югоизточна Европа в този сегмент и да предадем финтех мисленето си на пазара.“

Екипът на TBI в Гърция ще бъде ръководен от Костас Товил, експерт в индустрията с близо 20 години опит в областта на финансовите технологии и банковото дело в Гърция, България и Румъния. 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ