Cupffee отвори изцяло автоматизирана фабрика в индустриална зона "Тракия"

Cupffee отвори изцяло автоматизирана фабрика в индустриална зона Тракия

Cupffee отвори изцяло автоматизирана фабрика в индустриална зона "Тракия"

Първата в Европа компания за ядливи биоразградими чаши, Cupffee официално даде начало на производствената дейност в новата си фабрика в индустриална зона "Тракия", Пловдив. 

Cupffee е бързо разрастваща се, иновативна българска компания, която произвежда ядливи, биоразградими вафлени чаши за топли и студени напитки. Продуктите на компанията са 100% екологична алтернатива на традиционните пластмасови и хартиени чаши за еднократна употреба. Технологията е уникална по рода си в световен мащаб. Макар и млада компания Cupffee се радва на голям интерес от международните пазари и предлага своя иновативен продукт в над 40 държави, на 6 континента, а новата фабрика в Пловдив е с изцяло автоматизирано производство.

Стартът на производството беше даден официално от  Мирослав Запрянов, основател и управител на Cupffee, Даниела Везиева, министър на икономиката, Здравко Димитров, кмет на община Пловдив, Саша Безуханова, член на Борда на директорите на Cupffee.

"Преди 4 години, воден от мечтата да създам биоразградима чаша, алтернатива на замърсяващите природата ни пластмасови и хартиени чаши за еднократна употреба, не вярвах, че днес Cupffee ще работи във фабрика на 3600 квадратни метра и ще има напълно автоматизирано производство с капацитет 2,5 милиона чаши месечно. Щастливи сме, че създадохме в България, в Пловдив, уникален разпознат от световните пазари продукт. Амбициите ни са през следващите пет години да пуснем в експлоатация още 3 автоматични производствени линии, като това ще увеличи производствения ни капацитет до близо 10 милиона чаши месечно и ще ни позиционира като утвърден световен бранд .‘, каза Мирослав Запрянов по време на откриването.

„С новите мерки, в следващ период ще се радвам Cupffee да е от фирмите, подпомогнати от фонд „Зелен климат и кръгава икономика.”, пожела на компанията в привествието си министърът на икономиката Даниела Везиева

Партньорство с Cupffee вече имат големи световни компании, сред които Lavazza, Etihad, Manchester City, Lidl, Economist, National Geographic, Wall Street Journal, H&M и други.

Продуктите на Cupffee като производител на екологична алтернатива на пластмасовите и хартиени чаши за еднократна употреба са разпознати още на ранен етап на развитие на компанията. На 22 април 2019г. Cupffee участва в първия дълъг полет в света без пластмаса. Българският продукт беше част пътуването на “Етихад” между Абу Даби и Брисбейн.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ