Инвеститор в Tesla съди Мъск за постове в Twitter

Инвеститор в Tesla съди Мъск за постове в Twitter

Инвеститор в Tesla съди Мъск за постове в Twitter

Инвеститор в Tesla реши да даде на съд основателя на компанията Илон Мъск заради неговите "хаотични" постове в Twitter, съобщава Bloomberg като се позовава на исковата молба.

Според ищеца, туитовете на Мъск излагат компанията на потенциални загуби в размер на милиарди долари. Освен това те нарушават споразумението от 2018 г. с Американската комисия за ценни книжа и борси. Според него предприемачът трябва да съгласува предварително активността си в социалните мрежи.

В жалбата се подчертава, че това поведение на основателя на Tesla заглушава гласовете на хората в компанията, които трябва да се изправят срещу него и да "защитят" инвеститорите. В бъдеще това може сериозно да повлияе на финансирането на компанията, убеден е ищецът. Според него, бордът на директорите на компанията не е в състояние да "обуздае" поведението на Мъск в интернет, въпреки многократните нарушения на споразумението с властите.

Tesla загуби една трета от стойността си през март за трети път в рамките на една година. Пазарната капитализация на компанията се срина с близо 300 до 550 млрд. долара.
А Мъск загуби статута си на най-богатия човек в света на 23 февруари, когато състоянието му се срина с 15 милиарда долара за ден. Възможно е причината за това да е един от поредните коментари на предприемача за цената на биткойн. Тогава той изрази мнение, че цените на криптовалутите са завишени ниво. В същото време стана ясно, че Tesla е придобила биткойни в размер на 1,5 милиарда долара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ