Търговците на горива могат да подават онлайн данните за цената

Търговците на горива могат да подават онлайн данните за цената

Търговците на горива могат да подават онлайн данните за цената

Търговците на горива вече могат да подават по електронен път данни за покупната цена на горивата, които са продали през месеца с нова е-услуга на НАП, съобщиха от приходната агенция. Услугата "Подаване на информация за покупната цена на горивата, реализирани за календарния месец" е достъпна в портала за електронни услуги на приходната агенция: https://inetdec.nra.bg/ с квалифициран електронен подпис (КЕП) . За достъп до електронната услуга е необходимо да се подаде заявление за използването й през портала за електронни услуги на НАП.

В случай, че данните ще се подават от упълномощено лице, е необходимо да се подаде "Заявление за ползване на електронни услуги с КЕП на упълномощено лице", с пълен или частичен достъп. Срокът за подаване на данни за реализираното количество гориво в НАП е до 20-то число на следващия месец, посочват от агенцията.

От НАП напомнят, че покупната цена на горивото е средномесечната цена на придобиване без акциз и без данък върху добавената стойност на всеки вид гориво по код от Комбинираната номенклатура. Цената е за един литър (за метан - за един килограм) и се посочва в левове с точност до втория знак след десетичната запетая.

Търговците на горива, които вече са подали данни за месец март по стария ред, не следва да ги подават отново през електронната услуга.
Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни, на цена според тарифите на съответния оператор, се посочва в съобщението.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ