Ясен е българският участник в Get in The Ring

Ясен е българският участник в Get in The Ring

Ясен е българският участник в Get in The Ring

Социалната платформа за спонтанни пътувания Speedifly ще представи страната ни на международното състезание за стартиращи компании Get in The Ring в Сингапур тази година.

Speedifly спечели състезанието за стартиращи компании Get in The Ring Bulgaria Angels, което се проведе на 10.02.2017 в клуб Грамофон, София. Проектът на социалната платформа за споделено пътуване победи останалите 5 финалиста на “боксовия ринг“, след провеждането на 5 рунда: Представяне, Екип, Постижения, Бизнес модел и пазар и Финанси.

Едноименната компания, която стои зад проекта - SpeediFly е създадена през 2016 г. Тя обвързва желанието на потребителите си да пътуват евтино, съобразено с техните лични интереси. За разлика от останалите търсачки, SpeediFly съчетава социалните измерения, като групово планиране на пътуванията, с възможност да се открият дестинации на базата на дейности и интереси, като в същото време показва и 15-те най-евтини полета от града, в който се намирате в рамките на следващите 10 дни.

Останалите компании, които стигнаха до финал са: Daskal.eu, Bulgaria Store, Liquid Spices, Via Stone и Swip.

  • Daskal.eu - предоставя виртуална класна стая, която позволява на един учител да има уроци на живо с един или няколко ученика, в реално време, като обучението е интерактивно, а не под формата на уебинар.
  • Bulgaria Store е първият по рода си професионален дистрибуционен интернет канал (онлайн платформа) за търговия с български стоки в Германия, Европа и света отговарящ на най-високите стандарти за електронна търговия в сферата на хранително вкусовата промишленост.
  • Liquid Spaces (от Украйна) – високо иновативен производител на подправки, разработващ нов стандарт в естествената хранително вкусова индустрия. Това, в което са специализирани е технология, която извлича мирис и вкус, при ниска температура с много висока концентрация, докато други естествени и синтетични вкусови решения не могат да доставят този резултат.
  • Swip - платформа за колаборация включваща система за визуален мениджмънт на задачи и персонален асистент на базата на изкуствения интелект.
  • Via Stone - предметът на проекта е иновативно производство (собствено технологично Ноу-Хау) на ултра тънки (2 мм дебелина, ширина х дължина = 120 х 120 мм) самостоятелни натурални монолитни плочки от мрамор, траоникс и оникс (основен продукт), в т.ч. с влагането им и изработката на полуготови и готови крайни изделия (собствена технология на разработване и полагане) и реализация на глобалния международен пазар, с основна ниша продуктови и интериорни дизайнерски решения на база „Светлина през камък“. 

На онлайн платформата, специално създадена за Get in The Ring Bulgaria Angels, бяха подадени повече от 45 апликации на стартиращи компании, споделиха организаторите от Българска Асоциация на Бизнес Ангелите. От тях, предварително жури селектира 12-те най- добри идеи, от които впоследствие бяха излъчени шестте финалиста. Те преминаха през кратки обучения 1 ден преди финала в Бетахаус София (партньор на събитието), като това със сигурност им помогна да се представят безупречно и на самото състезание. От Bulgaria Angels споделиха още, че всички подадени проекти са били изключително интересни и са отворени да помогнат на всички участници с препоръки, контакти и обратна връзка.

Победителят беше излъчен от 7 членно жури: Диана Стефанова -  VMware Bulgaria, Румен Илиев – Launchub, Ивайло Господинов – BlackPeak Capital, Христос Маврудис - Arceland Capital, Христо Христов -  Netinfo, Белизар Маринов – Eleven, Димитър Енчев - PostScriptum

SpeediFly получава награда, осигурена от организаторите на събитието Българската Асоциация на Бизнес Ангелите – билет и участие в международния финал Get in The Ring Global Conference, който ще се проведе през месец май тази година в Сингапур, където компанията ще се състезава със стартъпи в „лека категория” от цял свят.

Някои от финалистите получиха специални награди от част от партньорите на събитието: Gargarage, Betahouse, Co-mad, адв. Дружество Христова & Партньори, Work&Share, Transformify, а за доброто настроение се погрижиха Domaine Boyar, Zagorka и клуб Gramophone.

Фондацията Get in the Ring е организация, която предоставя на стартиращите компании уникална и забавна глобална сцена за осъществяване на ценни контакти на иноватори, които искат да стартират, разраснат и увеличат своя бизнес. Фондацията е активна в над 80 страни и работи заедно с бизнес лидери от предприемаческата екосистема от цял свят.

От Българската Асоциация на Бизнес Ангелите заявиха, че продължават с пълна сила да помагат за развитието на стартъп екосистемата в страната, като съвсем скоро ще обявят и следващите си планирани инициативи.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ