Екран

YouTube TV пуска пак свалените канали на Disney

YouTube TV пуска пак свалените канали на Disney

Disney и Google са постигнали споразумение за разпространение на каналите на медийната компания в YouTube TV през уикенда, след като технологичният гигант ги свали в края на миналата седмица.

Причината за това бе изтекло споразумение за излъчване на програмите на Walt Disney Co, включително ESPN и FX. но проблемът вече е разрешен.

„Оценяваме сътрудничеството на Google за постигане на честни условия, които са в съответствие с пазара, и сме развълнувани, че нашата стабилна гама от спортове на живо и новини плюс детски, семейни и общи развлекателни програми е в процес на възстановяване за абонатите на YouTube TV в цялата страна“, съобщиха от Disney в свое изявление, цитирано от CNN.

След като не успя да постигне сделка с Disney в петък, тв платформата свали каналите собственост на конгломерата от платформата си. Освен това намали месечната цена на абонамента с 15 долара.

YouTube TV заяви в своя публикация, че започва възстановяване на достъпа до канали, включително FX, National Geographic, Freeform, както и записи на Disney, които преди това са били записани в библиотеката на платформата. Местните станции на ABC също стават достъпни отново.

Месечните абонаментни тарифи се връщат към първоначалните 64,99 долара, но клиентите, загубили канали на Disney, ще получат еднократна отстъпка от 15 долара.

Преговорите между Disney и Google продължиха няколко месеца. Миналата седмица Google каза, че Disney е „отказала честна сделка с нас въз основа на пазарни условия“.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ