Южна Корея забрани вноса на някои модели от Volkswagen Group

Южна Корея забрани вноса на някои модели от Volkswagen Group

Южнокорейското министерство на околната среда забрани вноса на определени модели дизелови автомобили от германските марки Ауди (Audi), Порше (Porsche) и Фолксваген (Volkswagen) заради нарушаване на регулацията за вредните емисии, предаде ДПА.
Ведомството обяви също днес, че ще наложи глоби срещу Ауди Фолксваген Корея (Audi Volkswagen Korea) и Порше Корея (Porsche Korea) и ще сезира прокуратурата за евентуално допълнително разследване, уточнява БТА.
Глобата за Ауди Фолксваген вероятно ще е в размер на около 7,9 милиарда вона (6,5 милиона долара), а за Порше - 4 милиарда вона.
И трите марки са част от групата Фолксваген (Volkswagen Group) с централа във Волфсбург, която бе замесена в световен скандал, след като призна за манипулиране на данните за емисиите при дизеловите си коли.
Забраната обхваща осем модела, за които е установено, че са оборудвани с манипулиращия софтуер.
Общо над 10 200 от колите са продадени между май 2015 година и януари 2018 година. Такива не се предлагат на пазара в Южна Корея от 2018 година. Сред засегнатите автомобили са пет модела Ауди, два модела Фолксваген Туарег (VW Touareg) и един Порше Кайен (Porsche Cayenne). Ауди Фолксваген Корея съобщи, че уважава министерското решение и вече е представил на южнокорейските власти планове за изтегляне.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ