8000 без ток заради бурния вятър, рухна фасадата на мол в Благоевград (обзор)

8000 без ток заради бурния вятър, рухна фасадата на мол в Благоевград (обзор)

8000 без ток заради бурния вятър, рухна фасадата на мол в Благоевград (обзор)

8000 абонати на територията на Западна България са без ток вследствие на силните ветрове, разразили се днес следобед. Около 3000 от тях са в област София, 1500 са засегнатите домакинства в област Монтана, 1000 във Видин, 1300 в Перник, 1000 в Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Цифрата на засегнатите се променя постоянно, добавят от там. Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняването на авариите.

По чудо, без жертви и пострадали се размина тежък инцидент, също причинен от бурните ветрове днес. Почти цялата стъклена фасада на мол Largo в Благоевград се срина като част от нея се е сринала върху посетители в близко кафене. Наоколо е имало и много играещи деца, както и много посетители в търговския център. Нанесени са много материални щети на околни обекти.

Районът около мола е отцепен в широк периметър, на мястото има екипи на полицията и пожарната. Патрули са обходили целия периметър на падналата конструкция и не са открили пострадали хора, съобщи областният управител Бисер Михайлов.

Части от фасадата продължаваха да падат часове наред от силния вятър. Разчистването ще започне най-рано утре.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология към 21 часа тази вечер най-силен е бил вятърът в Сливен със скорост до 40 м/с. Бурни ветрове продължават да духат в Кърджалийско, Русе, Оряхово, Пазарджик. През нощта ще остане ветровито, като утре вятърът постепенно ще отслабне, но ще остане умерен от северозапад

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ