Бележка със закана открита до самоделната бомба в „Младост”

Бележка със закана открита до самоделната бомба в „Младост”

Бележка със закана открита до самоделната бомба в „Младост”

Намереното днес до строеж в столичния кв. "Младост" самоделно взривно устройство е за сплашване - това е основната версия, по която работи полицията, съобщи шефът на столичната полиция ст. комисар Младен Маринов. На мястото е открита и бележка, която гласи, че "Следващият път ще е с амониева селитра.", каза той. „В селското стопанство амониевата селитра се ползва за наторяване, но като химичен състав, смесен с други химични елементи, може да се използва и за взривно вещество."

В откритото самоделно взривно устройство не са били сложени съставки, които да предизвикат разкъсни рани, което е причината и за версията, че става въпрос за сплашване.  "Обикновено когато взривното вещество е за убиване, се изготвя по различен начин“, коментира Маринов.

Той уточни, че няма установени очевидци на поставянето на взривното устройство. „Трудно е да се установи кога е поставено, тъй като последните строителни дейности са били в петък на този обект. Тогава е имало само охрана, която се е намирала в противоположната страна на обекта. Все още не може да се установи час и време кога е поставено устройството“, допълни той и поясни, че ще бъдат изследвани всички проблеми, които са съществували с този строеж.
Полицията ще проведе разпити както на строителите и собствениците на обекта, така и на хора, които са против него, допълни той. „Колегите ще преценят кой би могъл да внесе яснота по случая“, добави Маринов.

Той отказа да уточни чия собственост е обектът, като само поясни, че има юридическо лице със съответните документи. „Ние като полиция не можем да се произнесем по законността на обекта, но след като не е спрян от компетентни органи, това означава, че е законен“, каза още Младен Маринов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ