Борисов: ГЕРБ е длъжен да направи правителство

Борисов: ГЕРБ е длъжен да направи правителство

Борисов: ГЕРБ е длъжен да направи правителство

ГЕРБ е длъжен да направи правителство, отчитайки всички грешки и неразумни компромиси, които сме правили. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първия партиен брифинг след провелите се днес предсроччни парламентарни избори.

За пореден път Десницата победи социалистите вв България. Озорихме се тоя път, но българският народ отново прояви мъдрост и препотвърди, че ГЕРБ трябва да управлява. Този резултат препотвърди категорично, че ГЕРБ трябва да е водеща партия в управлението, отбеляза той пред журналисти в централата на ГЕРБ. „Тъй като няма окончателни резултати и в следващите часове и дни може да има промени, искам да благодаря на всички българи, които участваха на тези избори, не само на нашите симпатизанти, а на тези, които подкрепиха всички партии. От доста време срещу нас имаше един достоен съперник. С ясното съзнание, че още нямаме окончателни резултати, докато дойдат те, искам да поздравя и колегите от БСП за сериозната и мъжка битка. ", каза още той.
„Демокрацията винаги е била по-важна за нас. Ние постъпихме морално, подадохме оставка и се преброихме. Този резултат препотвърди категорично, че ГЕРБ трябва да е водеща партия в управлението. Ще положим огромни усилия, надявам се с малки компромиси, на базата на програмите, да може с преговорите с потенциалните партньори, бързо да се направи правителство, което да отговори на очакванията на хората и във вътрешен план, а и в тази тежка външна обстановка", заяви Борисов.

Нашата партия е демократична, на нас демокрацията само ни е дала, не ни е отнела, заяви още той в отговор на въпрос дали Корнелия Нинова ще бъде поканена на разговори за съставяне на правителство. Разговори с втори, трети на тези избори биха ни върнали във времената на Орешарски, добави той. отклони всички въпроси от журналисти за  евентуални партньори, с които би преговаряла ГЕРБ за съставяне на правитерлство до излизането на окончателни резултати.

Борисов обеща и една от първите задачи, която ГЕРБ като управляваща партия да постави за решаване в новия парламент е подкрепа на исканията от референдума на шоуто на Слави.
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ