Арестуваха жена-таксиметров шофьор за телефонни измами

Арестуваха жена-таксиметров шофьор за телефонни измами

Полицията в София задържа 67-годишна шофьорка на такси, участвала в серия телефоннни измами, съобщиха от МВР. За разкриването ѝ спомогнали записи от охранителни камери.

Работа по разследване на престъпната дейност на измамницата започнала на 21 юли, когато 63-годишна столичанка съобщила в полицията, че е била излъгана.

Потърпевшата разказала, че на 20 юли получила телефонно обаждане от мним служител на МВР, искащ съдействие за залавяне на телефонни измамници. Въведената в заблуждение жена се отзовала на потърсената подкрепа и на три различни места в София оставила пликове с различни парични суми, на обща стойност 15 700 лв. и 5000 евро. Когато на другия ден разбрала, че е станала жертва на телефонни измамници, потърсила съдействие в полицията.

В рамките на образуваното досъдебно производство и предприето разследване са установени и иззети записи, запечатали образа на жената, взела оставяните от столичанката пликове с пари. След разпространението им в публичното пространство е получена информация за издирваната. При проведена на 7 август полицейска операция столични полицаи са я задържали. Тя е криминално проявената за подобни престъпления, с инициали Т.П., от София и работи като таксиметров шофьор.

Впоследствие е установено, че задържаната е съпричастна към още поредица подобни престъпления, извършени на територията на столицата.

За две от тях до момента дори не е съобщено в полицията. При единия случай измамен от Т.П. в края на миналия месец оставил пари в плик в ж. к. „Младост 4“, в близост до училище, а при втория – в началото на този месец жертвата е оставила плик с пари в ж. к. „Суха река“, в близост до 18 ДКЦ.

В тази връзка от СДВР призовават потърпевши от телефонни измамници, които не са потърсили съдействие от полицията, да подадат сигнал в най-близкото районното управление.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на Т.П. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 209 от НК – за измама с причинена имотна вреда, и ѝ е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа, която с определение на Софийски районен съд е потвърдена.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ