Откриха дарителска сметка за пострадалите в Хитрино

Откриха дарителска сметка за пострадалите в Хитрино

Откриха дарителска сметка за пострадалите в Хитрино

Българският червен кръст откри дарителска сметка за пострадалите от взрива в Хитрино ( IBAN: BG64UNCR 76301078660913 ; BIC: UNCRBGSF). Гражданите могат да изпращат и СМС на стойност 1 лв. на номер 14 66. Председателят на БЧК Христо Григоров поясни, че дарителският номер 14 66 се активира при бедствия и кризисни ситуации, а последната кампания, за която е използван е за помощи за бежанците.

В 18:00 ч. вчера сметката е занулена и всички дарени средства отиват за хората от Хитрино, нищо, че в обратен СМС се благодари за подкрепа към бежанците. Във връзка с това как гражданите да бъдат сигурни, че парите им ще отидат при нуждаещите се от хора от Хитрино Христо Григоров коментира: „Прави се обществен съвет, в който влизат общественици, журналисти, представители на Църквата. Всички пари се разпределят през този обществен съвет и се дава отчет пред българското общество как са използвани тези пари“. Той увери, че нищо не може да се скрие. По думите му в момента няма нужда от дрехи, храна и други консумативи, тъй като БЧК разполага с всичко необходимо.

Същевременно обстановката в Хитрино остава доста усложнена заради изтичане на газ от две цистерни. Има опасност от обгазяване на селото.

Гл. комисар Георги Костов призова жителите и журналистите да не се опитват да навлизат в ограничения периметър, тъй като има опасност за живота им. Той предупреди, че има опасност от обгазяване на района като подчерта, че ситуацията от снощи е много сериозна. „На място са най-добрите специалисти, които са доброволци и рискуват живота си в момента“ , поясни още главният секретар.

По думите му те работят в посока на вземането на най-точни професионални решения с оглед предприемане на най-малко рискови действия за преодоляване на възникналата опасна ситуация, обясни главният комисар.

Костов заяви, че ще бъде намерен начин полицейските служители да раздадат фуража на животните.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ