Започна преасфалтиране на фаталния завой край Своге

Започна преасфалтиране на фаталния завой край Своге

Започна преасфалтиране на фаталния завой край Своге

Започна преасфалтирането на фаталния път край Своге, предаде БНТ.  Пътят е изцяло затворен за движение. Обходният маршрут е през Бучин проход и Искрец.

Полагането на нов асфалт, който би трябвало да е с качество, отговорящо на стандартите за безопасност в участъка, ще приключи тази вечер и движението ще бъде пуснато още довечера. "Утре ще се направи пътната маркировка, осовата линия и страничните линии. В процедура на следствие сме, то разполага с рецептите на асфалта преди и с рецеприте на асфалта сега. Не мога да коментирам разликата. Обходният маршрут е в средно състояние, по нашите стандарти, но не и лошо",  посочи Михаил Рашков от Агенция "Пътна инфраструктура". Все пак той уточни, че новото покритие е без варовик. Некачествена настилка с високо съдържание на варовик, което не подволява добро сцепление при мокър и хлъзгав път е една от версиите, по които работи следствието за ужасната катастрофа, при която автобус се обърна и падна в 20-метрова пропаст край Своге. Загинаха 17 души, над 20 бяха ранени.

"Препоръчвам да се преминава с повишено внимание по обходния маршрут, защото и там има дупки. Автомобилите, които идват от София в посока Своге, се отклоняват на Нови Искър, за да минат през обходния маршрут", заяви още Рашков.

Жителите на Своге вчера отново излязоха на протест. Те продължават да настояват да бъде асфалтиран целия път, защото асфалтът на фаталния завой и на целия път е един и същ. По думите им от неделя ще подновят протестите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ