Първи починал лекар с COVID-19 у нас, заразата влезе и в Разград

Първи починал лекар с COVID-19 у нас, заразата влезе и в Разград

Първи починал лекар с COVID-19 у нас, заразата влезе и в Разград

1588 станаха потвърдените случаи на COVID-19 у нас. За последното денонощие са изследвани 1126 проби, от тях са установени 47 нови потвърдени случаи на коронавирус, съобщи доц. Димо Димов от Националния оперативен щаб. От тях 6 са в София, Видин - 22, Блгаоевград - 5, Плевен- 3, Перник - 2, Пловдив, Пазарджик, Враца, Смолян и Сливен, както и Ямбол – 1. Има нова област на заразата и това е Разград. 

Активните случаи са 1232. Излекуваните лица са 287. В лечебни заведения са настанени 317 пациенти с доказана коронавирусна инфекция. От тях 43 са в интензивни отделения или клиники.

Регистрираните случаи при лица-медицински персонал са 174. Четири са новите случаи, установени, както следва: в София - 3; в Плевен - 1.

69 са общо починалите пациенти, при които е потвърдена коронавирусна инфекция. За 24-часовия период има три нови смъртни случая - един в Смолян и два от Сливен. Първи случай на починал лекар от МБАЛ-Сливен, беше обявен на сутрешния брифинг. Става въпрос за жена на 43 г., която е работела в инфекциозното отделение на лечебното заведение. Била е хоспитализирана и интубирана в интензивното отделение на болницата, но въпреки усилията на медиците, се е стигнало до летален изход. 

От днес Националния оперативен щаб спира да дава ежедневните си брифинги. Информацията ще бъде представяна под формата на съобщения от доц. Димо Димов.  

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ