Хю Грант се завръща на малък екран след 25 години в "Един много английски скандал"

Хю Грант се завръща към сериалите след 25-годишно отсъствие в ролята на дискредитирания британски политик Джереми Торп. Той участва в сериала на HBO "Един много английски скандал".

Сериалът разказва шокиращата истинска история на първия британски политик, съден за заговор за убийство.

Сюжетът е следният: Краят на шейсетте години е и хомосексуализмът току-що е бил декриминализиран. Лидерът на либералите и най-младият лидер на партия във Великобритания за последните сто години Джереми Торп (Хю Грант) има тайна, която отчаяно се опитва да запази. Докато бъбривият му бивш любовник Норман Скот (Бен Уишоу) е наоколо, бляскавата кариера на политика е в опасност и Торп стига до извода, че има само един начин да се спаси – да го накара да замълчи завинаги.

Процесът срещу Джереми Торп променя политиката завинаги, а британското общество разбира най-тъмните тайни на властимащите и докъде са готови да стигнат, за да ги запазят.

Адаптацията маркира завръщането на Хю Грант към продукции от малкия екран след 25-годишна пауза. Той коментира решението си, като споделя, че когато получил сценария не е гледал дали е за сериал или филм, но тенденцията за сериали, които са достъпни през стрийминг е това, което е натежало.

"Макар да съм малко сноб в избора си на роли в сериали и се лаская от блясъка на киното, днес всичко е дигитално и се гледа на екрани с все по-малък размер – днес живеем в ерата на онлайн стрийминга – така че приех това предизвикателство", казва той.

Мини сериалът в три части е адаптация по романа по действителен случай на Джон Престън. Сценарият е на Ръсел Дейвис („Доктор Кой“,  „Торчууд“), а режисурата е поверена на Стивън Фриърс („Опасни връзки“, „Кралицата“, „Флорънс Фостър Дженкинс“). Продукцията е кооперация между Sony Pictures Television и BBC, а у нас е достъпна, благодарение на HBO.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ