Отменят премиерата на филм заради гневни коментари на Тръмп в Туитър

Премиерата на холивудската продукция „Ловът“(The Hunt) бе отложена заради остри критики от американския президент Доналд Тръмп, предаде Би Би Си.

Филмът, който от продуцентската компания „Юнивърсъл“ определят като сатиричен социален трилър, разказва историята на група богати американци с либерални пристрастия, наричани „елити“, които плащат, за да ловуват привърженици на Републиканската партия. Организаторите на „Ловът“ отвличат хора от традиционно „червени щати“(където преобладават симпатизанти на републикаците), които след това биват отстрелвани като дивеч от заможните либерали.

Според „Холивуд Рипортър“ либералите наричат мишените си „измет“(deplorables), епитет, който Хилъри Клинтън използваше за привържениците на Доналд Тръмп по време на предизборната кампания за президентските избори в САЩ през 2016 г.

От продуцентската компания „Юнивърсъл“ спряха маркетинговата кампания за филма след смъртоносните нападения в Ел Пасо и Дейтън, в които загинаха повече от 30 души. От компанията заявиха, че застават зад своите режисьори и продуценти и че ще продължат да разпространяват филми в партньорство със смели и иновативни създатели, като хората, свързани със с този сатиричен социален трилър, но поясниха, че сега не е най-подходящото време за пускането на подобен филм.

Според източници от Холивуд обаче окончателното решение на „Юнивърсъл“ да отложи премиерата на филма се дължи на пост на американския президент Доналд Тръмп в Туитър, в който той отправи критики към продукцията без да я назовава поименно.

„Либерален Холивуд е расистки от най-високо равнище. Той е изпълнен с гняв и омраза! Обичат да наричат себе си „Елит“, но те не са елит. В действителност хората, на които те опонират, са истинския елит. Филмът, който предстои да излезе по кината, е направен с целта да предизвика хаос. Те създават насилие и се опитват да обвиняват другите. Те са истинските расисти и са много вредни за нашата страна!“, написа Тръмп в Туитър.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ