„Посоки” с успех в родния бокс офис

„Посоки” с успех в родния бокс офис

„Посоки” с успех в родния бокс офис

Новият филм на Стефан Командарев – „Посоки”, направи своята премиера в България и още след първия си уикенд на големия екран се нареди на второ място в родния бокс офис. Пред него е само американският филм „Лабиринтът: Последният кандидат”.

Изключителното в случая е, че в България, филм, който е показал успех на фестивали („Посоки” беше селектиран в Кан и вече има над 15 награди от международни фестивали), едновременно с това получава адмирации от зрителите в залите.

„Филмите, които печелят международни награди и стават “фестивални” често уви не успяват в родния бокс офис, а тези, които се радват на много зрители в България, обикновено трудно се реализират извън страната ни. Разбира се, има изключения от това и ние се радваме да сме сред тях”, споделя продуцентът на филма Катя Тричкова.

„Приятно ни е от цифрите и най-вече ни радват отзивите на зрителите и медиите, които не спират да пишат и да коментират. Горди сме от успехите по фестивалите, но още по-горди сме, че „фестивален” филм може да е и зрителски”, допълва Стефан Командарев, режисьор и продуцент на „Посоки”.

Действието във филма се развива в София. В рамките на 24 часа, в 6 таксита се случват шест различни истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност. Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот.

Шофьорите на таксита са водещите герои, които често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната й страна. Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Те са част от истинския живот. Останалите герои на тези истории са клиентите на такситата – различните лица на българското общество. Редуват се както драматични, така и комични епизоди из нощна София. 

Във филма участват Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Зуека, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев – Геро, Иван Бърнев, Стефка Янорова, Николай Урумов  и др.

Сценарият е на Симеон Венциславов и Стефан Командарев, оператор е Веселин Христов, монтажът е на Нина Алтъпармакова, художник на филма е Мария Койчева. Продуценти на филма са Стефан Командарев и Катя Тричкова (Арго филм).

„Посоки” е ко-продукция на България, Германия и Македония  и е подкрепен от Национален филмов Център – България, Регионален филмов фонд МДМ – Германия, Евроимаж, БНТ, Македонската филмова агенция,  КИА Моторс – България, Дарик радио, Yellow Taxi.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ