„Радиограмофон“ тръгва по кината от 4 май

„Радиограмофон“ на Рузие Хасанова тръгва в кината в цялата страна от 4 май – броени дни след официалната кино премиера на 1 май в София.

Това е филм за силата на музиката, свободата идентичноста - чувствителен и откровен разказ за едно спорно време, в което рокендрол музиката е била единственото спасение в откъснатите места из Родопите. Тя е вдъхновила и заредила с надежда онова младо поколение, което след години сваля режима. Разказът е базиран на истинска история - за Али, който с риск за живота си предприема тридневно пътешествие пеша до най-близкия град, за да купи радио на обсебения си от рокендрола син. На фона на комунистическия режим, „Радиограмофон“ е филм за един баща, който отчаяно търси свободата си.

След като получи приза за дебют на годината в рамките на фестивала „Златна роза“ и след представянето си в рамките на Международния филмов фестивал в Дубай, впечатляващата кино продукция спечели и голямата Награда на публиката в състезателната програма на международния София Филм Фест. Премиерата на филма събра известни имена от света на музиката и киното, сред които, освен актьорския състав на продукцията бяха и Ирмена Чичикова, Рут Колева, Силвия Лулчева, Ирена Милянкова, Виктор Божинов, Камен Алипиев – Кедъра, продуцентът Борко Чучков, Стоян Алексиев и др.

В главните роли ще видите Александър Хаджиангелов, Яна Титова и Александър Алексиев. Актьорският състав се допълва от не по-малко впечатляващите Стефан Мавродиев, Стефан А. Щерев и Ованес Торосян, а зрителите ще станат свидетели и на прекрасната игра на млади, но изключително способни и обещаващи артисти. Оператор е Кирил Проданов, а продуцент - Гергана Станкова, Менклипс.

Родена в Казанлък и израснала в Родопите, Рузие Хасанова е сред най-обещаващите имена в родното кино. Живее в Лондон, но любовта й към България и духа на Балканите не спират да вълнуват и предизвикват будното й съзнание.

Вижте официалния трейлър на продукцията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ