Екран

Walt Disney спечели $125 млн. онлайн приходи от „Черната вдовица“

Walt Disney спечели $125 млн. онлайн приходи от „Черната вдовица“

Walt Disney е спечелила 125 млн. долара онлайн приходи от филма „Черната вдовица“. Това стана ясно от документи, подадени във връзка с обвиненията на главната героиня в лентата, Скарлет Йохансон, че клаузите по договора ѝ не са спазени.

Актрисата обвини компанията, че е пуснала филма едновременно в кината и в стрийминг платформата Disney+, след като ѝ било обещано да има ексклузивна кинопремиера.

Развлекателният бранд оспори искането на Йохансон за граждански процес в Лос Анджелис, като поиска делото да бъде изпратено на арбитраж в Ню Йорк, пише „Ройтерс“.

Събраните средства от дигиталния дебют показват, че компанията действително има облаги от организирането на едновременна онлайн и офлайн премиера. От Walt Disney обясниха, че пускането на филма в дигиталното пространство значително подобрява възможността на Йохансон „да спечели допълнителна компенсация към получените до момента 20 млн. долара“.

Резултатът от делото може да има по-широки последици за развлекателната индустрия изобщо, тъй като медийните компании се опитват да привлекат вниманието към своите стрийминг услуги, предлагайки първокласни продукции, с които да изкушат абонатите.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ