Аржентина увеличи обема на добива на петрол до максимума от 2012 г.

Аржентина увеличи обема на добива на петрол до максимума от 2012 г.

Обемът на добив на петрол в Аржентина през декември възлиза на 559 хиляди барела на ден, което е най-високата цифра от 2012 г. Това съобщиха от пресслужбата на правителството на страната, предава ТАСС. 

"През декември са произведени 559 000 барела на ден, което надхвърля цифрите за ноември - 557 000 на ден. Няма такива показатели от октомври 2012 г.", се казва в доклада.

По данни на властите, 38% от производството идва от неконвенционални въглеводороди. "През годината производството им се е увеличило с 64%", отбелязаха от правителството. Основен принос имаше находището Vaca Muerta, което произвеждаше 212 хил. барела неконвенционален нефт (шистов нефт и петрол от плътни резервоари) на ден през декември.

Обемът на добив на газ през миналата година възлиза на 129 милиона кубически метра на ден. "Много сме доволни от изключителното производство, което постигнахме през 2021 г. Ние счупихме производствени рекорди в продължение на няколко месеца подред, произвеждайки толкова неконвенционален газ, колкото никога не е бил произвеждан в Аржентина. Неконвенционалният газ представлява 54% от производството на газ в Аржентина", каза Дарио Мартинес, секретар по енергетиката в министерството на икономиката на Аржентина. 

 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ