ЕК оттегля чернова на предложение, свързано с полово неутралните обръщения

ЕК оттегля чернова на предложение, свързано с полово неутралните обръщения

Европейската комисия няма да разглежда чернова на предложение, свързано с въвеждането на полово неутрални обръщения. Това заяви говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпрос по публикации, в които се съобщава, че се обмисля отпадане на обръщението "дами и господа" от официалните документи на ЕК.
Говорителят потвърди, че подобно предложение е било изработено от екипа на еврокомисаря по въпросите на равенството Хелена Дали и обясни, че е било оттеглено, защото няма единодушие за приемането му.

Предложението е предвиждало обръщението "дами и господа" да бъде заменено със "скъпи колеги", както и други сходни промени. Целта на подобни изменения е да отразят разнообразието в обществото. Европейската култура е разнообразна и богата, затова се стремим тази наша сила да бъде отразена при общуването, поясни говорителят.
По-рано днес медии в Белгия съобщиха, че правителството подготвя промени, с които да отпадне определението за пол - мъжки или женски - в личните карти на белгийците и на чужденците с право на престой в страната. Очаква се законопроектът да бъде гласуван догодина, след като бъде изяснено как документите без графа за пола ще бъдат ползвани при пътуване

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ