JPMorgan: "Маршрутът" на пазарите премина през най-лошото

JPMorgan: Маршрутът на пазарите премина през най-лошото

JPMorgan: "Маршрутът" на пазарите премина през най-лошото

Стратезите от американската банка JPMorgan Chase & Co. са стигнали до заключението, че повечето рискови активи, като акции и кредити, са минали през най-ниските си стойности от рецесията, която обхвана икономиките по целия свят, съобщи Bloomberg.

Условията, които от банката са поставили за стабилизиране и възстановяване на пазара, до голяма степен са изпълнени, пишат в коментар стратезите, ръководени от Джон Норманд. 

„Рисковите пазари ще останат нестабилни, докато темповете на зараза създават несигурност за дълбочината и продължителността на COVID-рецесията, но са се променили фундаментално и технически достатъчно, за да оправдаят добавянето на допълнителен риск“, пише Норманд.

„Най-рисковите пазари вероятно са постигнали своите най-ниски нива за тази рецесия, с изключение на може би петрола и някои валути на нововъзникващи пазари, натрупани от проблеми с устойчивостта на дълга“.

Според банката, повечето рискови активи ще се търгуват на по-висока цена през второто тримесечие на годината. Норманд препоръчва на инвеститорите да насочат стратегиите си към препродадени акции, особено към тези, в които централните банки купуват директно.

Той предупреждава, че не всички на пръв поглед евтини акции трябва да се купуват, тъй като все още съществува спектър на риска и възнаграждението.

Разпродажбите на облигации също трябва да се използват като възможности за закупуване като застраховка срещу следващия шок. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ