Шефът на ЦРУ: Няма непосредствена опасност от ядрена война с Пхенян

Шефът на ЦРУ: Няма непосредствена опасност от ядрена война с Пхенян

Няма непосредствена опасност от ядрена война със Северна Корея, въпреки високото напрежение, заяви директорът на ЦРУ Майк Помпео.

В същото време той призна, че оръжейната програма на Пхенян се развива със скорост, която предизвиква „все по-голяма тревога“. В интервю за Фокс Нюз Помпео подчерта, че „стратегическото търпение“ на САЩ към ракетните и ядрените изпитание на КНДР е приключило.

Пхенян е вече е близо до създаването на ядрено оръжие, способно да достигне територия на САЩ, стана ясно от думите на шефа на ЦРУ.

На фона на взаимните заплахи между Тръмп и Пхенян, Северна Корея отзова посланиците си от големите страни за  консултации и инструкции.

Посланикът в Китай Ли Чже Рен, посланикът в Русия Ким Хен Чжун и постоянният представител в ООН Ча Сон Нам, са извикани в Пхенян, съобщи Интерфакс. Не е ясно още колко ключови дипломати ще участват в консултациите.

Агенцията отбелязва, че КНДР регулярно провежда такива консултации с дипломатите си. Последното от тях обаче се е провело през 2015 г.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ