110 студенти на стаж във VIVACOM

110 студенти на стаж във VIVACOM

110 стажанти ще преминат обучение във VIVACOM това лято. Всеки един от тях ще разработи собствен проект. Телекомуникационната компания е с 11-годишен опит в предлагането на стажантски програми и на предоставяне възможност за изява на младите хора. Това съобщи за списание "Мениджър" Добромира Манасиева, директор "Човешки ресурси".

"Интересът е огромен, най-вече за техническите дирекции, където младите хора виждат на практика онова, за което учат, но до което нямат достъп", допълва специалистът.

Стажантските програми са и възможност всеки млад специалист да намери своето работно място. Практиката на компанията показва, че 35-38% от стажантите остават на работа във VIVACOM.

Всяка година VIVACOM дава шанс на мотивирани студенти да станат част от стажантската програма, която се провежда през летните месеци. Младежите, които телекомът приема във всички свои направления, получават възможност за успешен старт на професионалната им реализация в България. Само за последните три години през програмата са преминали близо 300 стажанти.

Програмата за студентите бе представена на специално събитие в сряда вечерта, на което главният изпълнителен директор Атанас Добрев представи визията, новите проекти и каузи, които фирмата ще подкрепи през 2014 г. Освен за професионална реализация, те са насочени към образованието, благотворителността и културата, обединени под шапката на VIVACOM Fund.

VIVACOM, съвместно с Института по математика и информатика към БАН и Съюза на математиците в България, ще осъществи пилотен проект за иновативно преподаване на математика и информатика в училищата. Онлайн платформата VIVA Cognita е с безплатен достъп за всички ученици в страната. Нейната главна цел е да стимулира децата да се ориентират към точните науки, да помогне в усвояването им с помощта на компютрите и новите технологии и да насърчи изявата им чрез разнообразни състезания и конкурси. Наред с това, платформата VIVA Cognita стимулира учителите да използват иновативни методи за преподаване и да развиват извънкласните форми на обучение.

VIVACOM реализира и редица благотворителни каузи, най-успешната от които е Операция „Жълти стотинки“ в полза на изоставени деца, настанени в домове за временно отглеждане от семеен тип (т.нар. малки къщи). Те осигуряват временен подслон на младежи, навършили 18 години, в които те придобиват социални умения и подкрепа в намирането на работа.

За първи път тази година страната ни ще бъде домакин на Европейското първенство по спортна гимнастика, чийто генерален спонсор е мобилният оператор. Той ще продължи да развива проекта VIVACOM Art Hall като място за среща със световноизвестни артисти и талантливи млади българи.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ