Карта сравнява най-скъпите градове в света

Карта сравнява най-скъпите градове в света

Карта сравнява най-скъпите градове в света

Ако искате увлекателно занимание, с което да убиете скуката, потопете се в атрактивно поднесената статистика на Еxpatistan, която сравнява стандарта на живот в градовете по света. Eкипът на Еxpatistan е изчислил разходите за живот в стотици градове по света на базата на цените на жилищата, дрехите, транспорта, лекарствата и храната. В класацията присъства и София (с индекс 84). 

Градовете са класирани по индекс на жизнените разноски, като в червено са най-скъпите градове, а в зелено – тези, в които цените са по-ниски. 

Цюрих е най-скъпият град в Европа и заедно с туристическия рай Гранд Каймансподелят първото място в световната класация с индекс 299. Ако искате да наемете едностайно жилище там, трябва да се отделите над 1500 евро на месец, а ако искате средно голям апартамент в по-скъп район, наемите могат да достигнат до 3480 швейцарски франка или над 3200 евро.

В челната петорка попадат още Ню Йорк, Женева и Сан Франциско.

Лондон, който в последните години най-често оглавяваше класацията, през 2016 г. е едва на 11 място с индекс 252, като преди него са Рейкявик (Исландия), Хонг Конг и Вашингтон, заедно с още градове в Швейцария.

На дъното на класациата на големите градове е Кайро, заедно с Мадрас в Индия и грузинската столица Тбилиси. В последната петорка откриваме и Киев с индекс 69, предшестван от Хайдерабад в Индия.

Прочетете пълния текст на страницатa на Obekti.bg.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ