Класация определя най-влиятелните градове в света

Класация определя най-влиятелните градове в света

Класация определя най-влиятелните градове в света

Ново изследване на американската компания A.T. Kearney определя най-влиятелните градове на планетата през 2018 г. на базата на набор от 27 избрани метрики, сред които бизнес активността, човешкият капитал, информационният обмен, политическата ангажираност и културните изживявания, които помагат на организациите и хората да се развиват.

Според изследването Ню Йорк е най-влиятелният град в света. Той е следван е от Лондон (2), Париж (3), Токио (4), Хонконг, Лос Анджелис, Сингапур, Чикаго, Пекин, Брюксел, Вашингтон, Сеул, Мадрид, Москва, Сидни, Берлин, Мелбърн, Торонто, Шанхай, Сан Франциско (20), Виена, Амстердам, Барселона, Бостън и Буенос Айрес (25). 

Това са градовете, които обикновено привличат най-добрите компании, топ таланти и най-много инвестиционни долари, посочват авторите на проучването. 

Докладът - "The A. T. 2018 Global Cities", изследва кои глобални градове подобряват конкурентоспособността си и какви нови фактори определят успеха в тях в епохата на повишена локализация, промени в търговията и "ръст на популистките емоции" по света. 

Седем нови градове са добавени в класирането през 2018 г. Сиатъл е включен за първи път от Щатите, както и 6 градове от Китай - Чанша, Фошан, Нинбо, Таншан, Уси и Янтай. 

Сан Франциско заема първото място в Global Cities Outlook като най-перспективен, заради продължителното му развитие в областта на иновациите. 

Теоретично "перфектният" град би бил този, който отбелязва идеален резултат по всичките метрики на индекса на изследването с общ сбор 100 и той би се състоял от качествата на 15 съвременни градове. Ню Йорк заема първото място по пет от 27 метрики, а Брюксел по четири. Това води до извода, че никой настоящ град не е достигнал оптимално представяне във всичките необходими отношения. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ