Уолстрийт пренасочва вниманието си към корпоративните отчети

Уолстрийт пренасочва вниманието си към корпоративните отчети

Уолстрийт пренасочва вниманието си към корпоративните отчети

Фондовите пазари не уплашиха от опасността за ескалация на напрежението между двете ядрени държави САЩ и Русия, които кръстосаха шпаги в Сирия. Инвеститорите се оказаха прави да не залагат на сериозен военен инцидент.

Реакцията на борсовите индекси в Европа след отварянето на търговията в понеделник показа, че прогнозите на инвеститорите от преди седмица се оказаха правилни. Изменението на акциите след горещия уикенд беше изключително слабо. Това дойде на основата на 1% покачване на европейските индекси през миналата седмица.

Купувачите на Стария континент бяха доста предпазливи, но последваха умереното поскъпване на Уолстрийт. Геополитиката управляваше решенията и на щатските инвеститори, но постепенно се наблюдаваше преместване на фокуса към икономическите и финансовите новини от компаниите.

Корпоративното събитие номер едно се оказа изслушването на Марк Зукърбърг от американските законодатели по отношение на скандала с личните данни на потребителите на Facebook.

Инвеститорите в технологичния сектор подкрепиха акцията, но купуваха и много от другите големи имена през седмицата. Това е сигнал за завръщане на оптимизма към борсата и за формиране на дъното от корекцията от февруари насам, което виждаме през последните седмици.

Корпоративните новини ще бъдат основната тема за пазара, тъй като вече започна публикуването на новите отчети. Реакцията към резултатите на големите банки, обаче, показва и съмнения в запазването им през годината.

Три от водещите финансови институции JPMorgan Chase, Citigroup и Wells Fargo изкараха по-високи печалби от прогнозите, но акциите им не успяха да спечелят от това. Причината е, че всеки на пазара знае колко добре се представят банките и новините не са изненада. Предстои да видим дали и с други сектори няма да има такава реакция на пазара. Това не означава, че Уолстрийт ще тръгне надолу, но ще ограничи печалбите за тази година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ