Криейтив

Pepsi сменя слогана си за първи път от 20 години

Производителят на газирани безалкохолни напитки Pepsi промени слогана си в САЩ за първи път от 20 години насам. От този месец „Ето това ми харесва“ (“That’s What I Like”) вече ще се появява в рекламите на бранда, като първите кампании вече са факт.

Изборът на новия слоган е направен на базата на широко качествено и количествено проучване и се стреми да въплъти какво харесват лоялните потребители и как живеят живота си, обяснява старши директорът "Анализи" на компанията Джо Макхю. Общо четири 30-секундни спотове, създадени съвместно с агенцията Alma, вече илюстрират идеята по американските телевизионни канали. Тяхната музика е от няколко различни жанрове, според различните потребителски предпочитания.

Изминалото десетилетие беше много предизвикателно за марката, не само заради силното присъствие на основния ѝ конкурент Coca-Cola, а и заради промените във вкуса на консуматорите, които все повече предпочитат да залагат на напитките без захар. Затова компанията майка PepsiCо засили инвестициите в реклама и подобрение на потребителската лоялност.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ