4 изложби, които можете да посетите онлайн още сега

4 изложби, които можете да посетите онлайн още сега

4 изложби, които можете да посетите онлайн още сега

Дори в условията на извънредно положение, в дигиталното пространство продължаваме да имаме достъп до изкуството, благодарение на следващите 4 български галерии и инициативи. Потапянето в красотата и идеята, която стои зад всяко едно тези произведения, ни позволява да се откъснем от действителността поне за миг, затова не пропускайте да разгледате!

Галерия „Париж“

Изложбата „Реализъм“

Изложбата включва 3 измерения на реализма – хипер- и сюрреализъм, както и магически, представен от Андриан Бекяров, Бойко Колев, Даниел и Владимир Овчарови, Димитър и Марина Богданови и други любопитни автори. Независимо от разликата в стила и темите, творбите са в невероятна хармония и симбиоза помежду си, потвърждават от галерията. Вижте ги тук!

[[{"fid":"350257","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":537,"width":1000,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Снимка: Галерия „Париж“

***

„Европеана“ и Мария Габриел

Изложбата „Пионери“

Еврокомисарят по иновациите и младежта, Мария Габриел, обяви публикуването на онлайн изложба, посветена на 8 жени с огромен принос към изкуството и науката в Европа. В уебсайта на европейската електронна библиотека „Европеана“ са публикувани ексклузивни портрети и документи на Дора Габе, Мария Склодовска-Кюри, Амалия Линдегрен и други, придружени от любопитни факти от биографиите им. Разгледайте ги тук!

[[{"fid":"350261","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":925,"width":1600,"class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Снимка: Europeana

***

Галерия „Минерва“

Месечна изложба – скулптура

Вече повече от десетилетие „Минерва“ се помещава в столичен хотел, но много от творбите си показва и онлайн, в своите месечни изложби.

Сред авторите на скулптурите, показвани в галерията, са Росица Гонгалова, Илиян Шарков, Андрей Москов и Богомил Живков. Вижте някои от произведенията им тук!

[[{"fid":"350259","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1325,"width":2825,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Снимка: Галерия „Минерва“

***

Галерия „Структура“

“Lobster Land”

В средата на миналия месец произведения на Филип Колбер, известен още като „кръщелника на Анди Уорхол“, пристигнаха в България за изложба в галерия „Структура“.

Колбер създава иконичния бранд The Rodnik Band, вдъхновен от пост поп-арт движението, прави дизайн на мебели и дори „опакова“ с винил едно BMW 7 със своята запазена марка – пържени яйца на очи. Неговият любим герой, лобстера, присъства в голяма част от представените творби. Разгледайте ги тук!

[[{"fid":"350262","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1000,"width":1500,"class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]

Снимка: Галерия „Структура“

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ