Три изложби представят творчеството на Кристо и Жан-Клод в София

Три изложби представят творчеството на Кристо и Жан-Клод в София

Три изложби представят творчеството на Кристо и Жан-Клод в София

Три изложби представят творчеството на Кристо и Жан-Клод в столицата. Едната вече беше открита през седмицата, а другите две предстоят да бъдат показани в следващите дни.

Две от изложбите са на открито - пред Народния театър и градината „Кристал“.

До 15 септември и от 7-и до 24-ти този месец Националната художествена академия и Софийската градска художествена галерия организират съвместно двата проекта с творби от музейната сбирка на художествената академия.

Експозицията в Градската градина проследява хронологично израстването на Кристо като самостоятелен автор.

Изложбата в „Кристал“ е с фотографии на реализираните на по-късен етап проекти със съпругата му Жан-Клод като „Опакованият Райхстаг“, „Опаковани дървета“ и „Портите“.

Трета изложба, наречена „Кристо и Жан-Клод. Живот = творби = проекти“ ще се открие на 8 септември в Софийската градска художествена галерия (СГГ), разказа директора ѝ Аделина Филева.

„Тази изложба е с фотографии, широкоформатни снимки, заснети от Волфганг Волф, 47 творби и дават възможност от една страна да се срещнем с едни от най-големите проекти, които те са създали. Те са реализирали 24 проекта в своя живот и този последен проект, който не успяха да изпълнят опаковането на Триумфалната арка, и който сега ще бъде завършен и ще съществува 16 дни, ще бъде открит на 18 септември. Това вдъхнови и нас да подготвим изложбата в Софийската градска галерия.“

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ