Вижте къде ще се проведе тазгодишния Панаир на книгата

Вижте къде ще се проведе тазгодишния Панаир на книгата

Вижте къде ще се проведе тазгодишния Панаир на книгата

Заради Българското председателство на Съвета на Европейския съюз тази пролет традиционният Панаир на книгата в София няма да може да се проведе в Националния дворец на културата. Вместо това ще се пренесе в парка на НДК , съобщават от портала "Аз чета". Събитието ще се състои от 29 май до 3 юни.

Организаторите от Асоциация „Българска книга“ заявиха: "Все още съществува, надяваме се минимален, риск да се появят административни пречки, но имаме съдействието на Министерство на културата и Столична община".

Припомняме, че провеждането на тазгодишния Пролетен базар беше застрашено от мерките за сигурност по време на европредседателството, което понастоящем протича в НДК. Обсъждаха се няколко места, на които изложението да се премести – от Интер Експо Център до булевард „Витоша“.

Европейското председателство предизвика проблеми и в организацията на ежегодния Софийски международен панаир на книгата през 2017-а, когато сред издателската гилдия възникна разделение дали изложението да остане в НДК, въпреки ремонтните дейности и повишените наеми, или да се премести в Интер Експо Център.

В крайна сметка Зимния панаир се проведе в традиционната си сграда.
 

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ