Стартира Седмата Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса в България

Стартира Седмата Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса в България

Стартира Седмата Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса в България

Стартира седмото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ).  Рекорден брой кандидатури - общо 139 бяха подадени тази година от желаещи да се включат в програмата тази година. Комисията по подбор селектира 44 дами, които ще имат възможност да участват в безплатната серия от обучения и да надградят своите лидерски, презентационни и комуникационни умения.

Желание да се включат в седмата Лидерска академия „Успяваме в България“ изявиха жени от цялата страна, като най-голям брой са кандидатите от София и Пловдив. Над 70% от подалите заявление за участие са на възраст между 32 и 42 г., а над 95% от тях са с магистърска или по-висока образователна степен. Секторите, в които работят кандидатите за участие в Лидерска академия 2020-2021, са разнообразни, като най-много са в сферите на търговията и консултантските услуги.

Лидерската академия „Успяваме в България“ е една от най-силните и известни инициативи на СЖББ и включва серия от обучения, насочени към дами на различни мениджърски позиции от корпоративния свят и такива, които ръководят собствен бизнес. Обученията се провеждат със специалната подкрепа на компаниите, членове на СЖББ и имат за цел да подпомогнат участничките към следващите стъпки в професионалното им развитие. Посланик на Лидерска Академия 2020/2021 е Ванина Ханджийска, която е дългогодишен блогър и разказвач на истории. Тя ще споделя подробности за програмата и ще разкрива интересни факти и знания от обученията.

Академията стартира през 2014 г. и се организира и финансира от компании от Съвета на жените в бизнеса в България. Тя се реализира в изпълнение на един от основните приоритети на СЖББ – да насърчава професионалното развитие на жените в бизнеса, осигурявайки им възможности за качествено обучение, надграждащо техните професионални компетенции.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ