Въздушна линия може да води туристи до знака на Холивуд

Въздушна линия може да води туристи до знака на Холивуд

Въздушна линия може да води туристи до знака на Холивуд

Филмовата компания Warner Bros. има идея за изграждане на въздушна линия до монументалния надпис Холивуд в Лос Анжелис, Калифорния, пише изданието Travel+Leisure. Въздушният трамвай, който ще се казва “Hollywood Skyway", ще позволи знакът над града да бъде по-леснодостъпен за туристите.

Емблематичният знак на Холивуд може би е една от най-известните забележителности на Лос Анджелис, но също е и една от най-спорните. Паркът Грифит, където се намира знакът, привлича около 10 млн. посетители всяка година. Живеещите в близост до хълма обаче отдавна се оплакват от туристите, които минават през имотите им или си паркират автомобилите навсякъде из тесните улици.

Филмовата компания Warner Bros. има решение на този проблем. Студиото смята да построи въздушна трамвайна линия до монументалния надпис на стойност 100 млн. долара.

В писмо до законодателните органи на Лос Анджелис компанията предлага да построи "Hollywood Skyway", която да тръгва от централата на Warner Bros. в Бърбанк и да отвежда туристите до върха на хълма само за 6 минути. За целта ще бъде изграден и нов посетителски център и туристически пътеки за наблюдение.

Градският съвет на Лос Анджелис ще разгледа предложението, когато се завърне от лятната ваканция, съобщава Reuters. Ако бъде одобрено, въжената линия ще бъде изградена в рамките на 5 години. 

Това не е първото предложение за линия до знака Холивуд. Миналата година филантропът Александър Фюрстенберг възроди идеята за изграждане на такава, която да взима посетителите от зоологическата градина в близост до знака.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ