Финалистите в "Мениджър на годината 2023" за бизнеса и откривателството - Николай Станчев, главен изпълнителен директор и председател на УС на „Дженерали Застраховане“ АД

Най-престижният конкурс за висши мениджъри в България „Мениджър на годината“ за 16-а поредна година открои лидерите, които създават, прилагат и утвърждават добри управленски практики, включващи високи етични стандарти и обществена отговорност. Името на победителя стана ясно на заключителната церемония, която се състоя на 3 ноември.

Кои качества и начин на мислене отвеждат претендентите за титлата в основната категория „Мениджър на годината” до финала изследваме и с видео поредицата, в която десетте Топ мениджъри на България отговарят на важни за бизнес сектора въпроси. Тази година финалистите споделят опит и визия за допирните точки между откривателството и бизнеса.

Представяме ви разговорите с всеки от финалната десетка в последователност по азбучен ред.

НИКОЛАЙ СТАНЧЕВ, главен изпълнителен директор и председател на УС на „Дженерали Застраховане“ АД. Присъединява се към екипа на Група Generali през 2010 г. Кариерата му в компанията започва от дружество „Джи Пи Презастраховане“ ЕАД. Преминава през няколко позиции, преди да бъде избран за главен изпълнителен директор. Завършил е счетоводство и контрол УНСС. През 2007 г. придобива професионално ниво със специалност „Счетоводство“ от Association of Chartered Certified Accountants (ACCA). През 2012 г. придобива магистърска степен от УНСС, специалност „Застраховане и социално дело“ със специализация „Застраховане“. Също така има сертификат по застраховане от Chartered Insurance Institute (CII), UK. „Дженерали Застраховане“ АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group. Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с управлението на активи в световен мащаб. С повече от 82 хил. служители, обслужващи 69 млн. клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващо присъствие в Азия и Латинска Америка.

Какво споделя още г-н Станчев за предизвикателствата и възможностите в бизнеса, може да разберете от статията тук. *** Генерален спонсор на 16-oто издание на конкурса "Мениджър на годината" е A1

Основни спонсори са Fibank, Johnnie Walker.

Конкурсът за висши мениджърски постижения се осъществява с подкрепата на: BAT, Volkswagen.

Спонсор на категория "Най-добър нов бизнес" е photomate.

Спонсор на категория "Бизнес трансформация" е EOS.

Медийни партньори: bTV Media Group, БТА, БНТ, БНР, Dir.bg, Дарик радио, BulFoto.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ