"Ще влезете ли в Метавселената?" 1000 души отговарят

Ще влезете ли в Метавселената? 1000 души отговарят

"Ще влезете ли в Метавселената?" 1000 души отговарят

Трансформацията на Facebook в Meta - засега все още само на ниво бранд, отвори поле за бурни спекулации относно следващия етап на онлайн свързаността, но наред с това отвори и апетита на много фирми и инвеститори да започнат да купуват и продават нови идеи и концепции, базирани на теоретични метавселени, което в крайна сметка ще улесни всички нови видове връзки, пише socialmediatoday.com

В момента метавселената е теоретична концепция, като дори от самата Meta повтарят многократно, че ще отнеме години, за да стане реалност. Все още никой не знае точно каква ще бъде метавселената и докато някои предвиждат нова ера на цифрова връзка, която дава повече мощ в ръцете на потребителите, други отбелязват, че самата изчислителна мощност, необходима за поддържане на този следващ етап, ще бъде толкова значима, че наистина само основните играчи ще бъдат оборудвани за целия този нов етап. 

Все пак дискусията за метавселената вече е доста напреднала и тъй като все повече хора започват да осмислят идеята, мнозина имат притеснения за това какво ще донесе следващият етап на връзката. Това е фокусът на тази нова инфографика от NordVPN. Компанията анкетира 1000 потребители, за да добие известна представа за това как хората се чувстват от промяната, бележеща началото на пътя към метавселената и какво знаят за концепцията. 

Най-интересните данни? Докато 87% от хората са загрижени за това как метавселената може да повлияе на поверителността им, 74% все пак биха се присъединили или поне обмислят да се присъединят към метавселена. Въпреки че поверителността остава ключов проблем, интересно е да се отбележи, че полезността винаги има предимство. 

Повече по темата вижте в инфографиката.

[[{"fid":"387943","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""},"link_text":false,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""}},"attributes":{"height":2627,"width":800,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ