Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

6 съвета за създаване на успешна стратегия за видео съдържание

6 съвета за създаване на успешна стратегия за видео съдържание

6 съвета за създаване на успешна стратегия за видео съдържание

Вярвам, че бъдещето на контент маркетинга е видео. Единственият проблем е, че пред създаването на висококачествено видео има огромна бариера, защото повечето хора не се чувстват удобно пред камерата. Вярно е, видеото не е за всеки. Но ако решите да влезете във кадър, ето няколко съвета, които да следвате, пише Хилел Фулд в статия за Inc. 

1. Както повечето неща в бизнеса, вие не искате да бъдете възприемани като копие. Искате да бъдете възприемани като креативни. Така че не правете това, което правят другите. Бъдете себе си и правете своето, съветва Фулд. Независимо дали става въпрос за интервюиране на хора от вашата индустрия или общи съвети и трикове, разберете какво смятате за добро и включете всичко.

2. Не се нуждаете от луксозно оборудване или скъпи инструменти за редактиране. Всеки приличен смартфон може да записва невероятно видео. Всъщност някои хора дори не могат да направят разлика между камера за 5000 долара и iPhone за 1000 долара. При видеосъдържанието става дума по-малко за оборудването и повече за разказването на истории и записването на видео по увлекателен начин. Не ме разбирайте погрешно – по-добра камера, дрон и безброй други устройства ще подобрят качеството на вашето видео, но не са необходими, пише авторът на статията.

3. Преди да пуснете видеоклиповете си, ще трябва да настроите описанието и ключовите думи за компанията и пространството. Погледнете обема на търсене, за да видите колко хора търсят тази тема. След като имате тази информация, използвайте я, за да оптимизирате видеоклиповете си за определени ключови думи. Добавете съответното описание и добавете персонализирано миниизображение, което може да е най-важното, защото това кара хората да гледат видеоклипа. 

4. Ще правите ли видеоклипове за TikTok, Instagram, YouTube или друга платформа? Уверете се, че сте редактирали видеоклипа, така че да пасне добре на съответната платформа.

5. Преди да стартирате вашата видео поредица, първо решете колко често искате да правите видеоклип и се ангажирайте с него. И знайте, колкото повече видеоклипове правите, толкова повече трафик вероятно ще получите.

6. И още нещо, бъдете подготвени с достатъчно материал преди стартиране на видео стратегията. Не искате да се окажете след три седмици без нищо. Направете няколко видеоклипа и ги публикувайте последователно, а не наведнъж, за да сте сигурни, че няма да останете с празни ръце.

Източник: Хилел Фулд, маркетинг специалист в технологичния сектор и стартъп съветник за Inc.com

Превод и редакция: Нели Тодорова 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ