IKEA създаде най-приспиващата реклама (видео)

Шведският бранд за обзавеждане IKEA отново привлече внимание с иновативна реклама - този път с "най-приспиващата" реклама в света, според създателите й от Дубай, разказва изданието за маркетинг Adweek. 

Агенция Ogilvy Dubai реализира идеята като създаде специалната печатна реклама за последна корица на списание "Good" в Обединените арабски емирства (ОАЕ), в броя му за април 2018 г.

Текстът върху рекламата гласи, че всичко, свързано с продуктите с марката Sömnig на IKEA - матраци и легла, е създадено да помага на хората да спят по-добре. 

Първото, което човек забелязва обаче не е визия, а ароматът й. Рекламата е принтирана с лавандулово мастило. Лавандуловият аромат е известен със свойството си да отпуска мускулите, да забавя учестения сърдечен ритъм и да подобрява качеството на съня. Това обясняват авторите на иновативната реклама. 

Още по-впечатляващо обаче е, че печатната реклама може да се сгъва така, че от нея да се получи специална инсталация за излъчване в спалнята на успокояващ бял шум, който също се използва като техника за бързо заспиване.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ