Журито на ФАРА 2018 избрано по нова система за повече обективност

Журито на ФАРА 2018 избрано по нова система за повече обективност

Журито на ФАРА 2018 избрано по нова система за повече обективност

Престижният конкурс за постижения в областта на рекламата в България ФАРА обяви състава на журито си през 2018 г. 

Събитието ще се проведе в Пловдив от 7-ми до 9-ти юни. 

Най-мащабното и значимо събитие за комуникационната индустрия в България си поставя за цел да постигане още по-обективен, прозрачен и високо професионален стандарт на журиране.

Тази година е въведена нова система за избор на членове на журито, която ще се прилага и в бъдеще. Използван е моделът за формиране на жури, познат в почти всички международни рекламни фестивали - приоритет са професионалните качества на специалиста, а не постиженията на агенцията, в която работи, съобщават организаторите от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА). 

За пръв път журито е разделено на три отделни подкомисии, като всяка една от тях е по-тясно профилирана и съставена от 7 участника: „Аудио-визуални форми и копирайтинг“, „Художествено оформление и дизайн“ и „Дигитални форми и креативно използване на медиа“.

За съответната подкомисия на журито се избира специалист, работещ приоритетно в същата сфера. Този подход ще зададе по-точни критерии за оценка от страна на журиращите и ще повиши тяхната прецизност.

Категориите „Дигитална кампания“ и „Интегрирана кампания“, които носят най-много точки в класирането, ще бъдат оценявани от трите журиращи подкомисии заедно. По този начин се дава необходимата тежест на най-комплексните категории в конкурса.

Увеличава се и броят на членовете на журито, като по този начин се дава възможност за участие в процедурата по журиране на по-голям брой агенции от различен мащаб и профил.

Всяка агенция има право само на един представител в състава на трите журита.

Продължава на страница 2.

Журито на ФАРА’18 ще бъде в следния състав:

„Аудиовизуални форми и копирайтинг“: Васил Петраков, Творчески директор, guts&brainsDDB; Георги Цеков, Творчески директор, Garlic Sofia; Константин Трендафилов, Творчески директор, Publicis One България; Марин Костов – Мъро, Творчески директор, All Channels Group; Мария Милушева, Творчески директор, Noble Graphics; Мартин Димитров, Творчески директор, Nitram; Тошка Иванова, Творчески директор, reforma

„Художествено оформление и дизайн“: Андрей Андреев – Вини, Творчески директор, New Moment New Ideas Company; Илиан Илиев, Творчески директор, Ogilvy Group Bulgaria; Кирил Стоянов, Творчески директор, Graffiti BBDO; Надежда Трифонова, Творчески директор, NRG Brands; Павлина Бонева, Творчески директор, The Smarts; Петя Савова, Творчески директор, Saatchi&Saatchi София; Радостин Христов, Асоцииран творчески директор, MullenLowe Swing

„Дигитални форми и креативно използване на медиа“: Александър Гагов, Заместник-управител, MediaS Com; Боряна Несторова, Управляващ директор, Media Direction OMD; Ивелина Гичева - Николова, Творчески директор, Tribal Worldwide София; Момчил Захариев, Творчески директор,  NEXT-DC; Петър Вълчев, Творчески директор, Knoway; Радослав Неделчев, Главен оперативен директор, Dentsu Aegis Network; Цанка Крушева, Творчески директор, McCann Erickson Sofia

Категориите „Дигитална кампания“ и „Интегрирана кампания“, които носят най-много точки в класирането, ще бъдат оценявани от трите журита заедно.

Фестивалът ФАРА на Българската асоциация на комуникационните агенции ще се проведе за 19-ти път и ще бъде посветен на ефективната работа между агенция и клиент с посланието „Работим заедно. Печелим заедно“. Тази година ФАРА възнаграждава не само рекламни агенции, но и клиентите, за успешно проведените проекти и съвместна работа. За първи път статуетката във фестивала ще бъде разделена на две и връчена на всяка от двете страни, за да отличи както креативността, така и бизнес ефективността. Фестивалът ще вдъхнови присъстващите с  програма от обучителни лекции, панелни дискусии и уъркшопи, водени от международни професионалисти в сферата на рекламата и бизнеса.

Тази година тема на лекционната част е „Креативност и ефективност“.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ