Съветите за видеореклама на Spotify: Част 2

Съветите за видеореклама на Spotify: Част 2

Видеорекламата в Spotify Ad Studio позволява на един бизнес да разшири стратегията си и да разказва историята си чрез различни формати в една и съща платформа – Spotify.

В своя публикация от екипа на приложението препоръчват на рекламодателите как да създадат наистина добра видео кампания, с която да постигнат целите си.

В първата част ви разказахме за установяването на предимствата на вертикалния и хоризонталния видео формат, избирането на правилната дължина на посланието и включването на звуково оформление към рекламата.

Вижте още от съветите на Spotify!

Не е нужна скъпа видеопродукция

Високоефективните реклами са на всяко възможно бюджетно ниво. Те могат да имат много формати – от слайдшоу със снимки до маркетолози, говорещи директно пред камерата. Всъщност рекламите с ниска цена и ниска прецизност (т.нар. LoFi) се представят също толкова добре, колкото и големи бюджетни продукции. Създаването на лична връзка с целевата аудитория с ясен призив за действие може да доведе до големи резултати, дори и да разполагате с малък бюджет.

Ясен призив за действие

Т.нар. call to action или CTA окуражава потребителите да предприемат конкретно действие. Уверете се, че те са ясно оповестени в рекламата ви.

Приспособете посланието и нивото на брандиране

Посоката на посланието трябва да е съобразена с това дали имате нов, или вече трайно утвърден бранд.

  • Ако сте нов бранд, центрирайте брандинга

Можете да покажете какво ви отличава от конкуренцията, какви ползи предлагате и да разкажете кои сте. Брандирайте с лого или звуково, казвайки името си, през първите секунди от рекламата, за да е ясно на зрителя кои сте вие и какво му предлагате.

  • Ако сте трайно утвърден бранд, напомнете с какво сте различни

Тези брандове са по-разпознаваеми чрез лого, познат стил на дизайн или определен звук. С вашия криейтив имате по-голяма визуална свобода. Важно е да напомните на зрителите какво прави марката ви различна и да засилите начина, по който искате да ви възприемат.

Произнесете името на бранда

В 91% от кампаниите в Spotify брандовете изричат името си в своята видеореклама. Това не зависи от размера на бизнеса, нито от разпознаваемостта. Вербалното споменаване на бранда може да генерира по-добри резултати.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ